maandag 15 juni 2009

leve de ratio !

Gisteren toevallig die griezl van een Derek o'Gilvie op TV gezien ? Ik wel. Dat wil zeggen, mijn intuitie zei me direct door te zappen, mar m'n nieuwsgierigheid overwon.
Wat is het ongelooflijk VIES wat die man doet. Bah. Het engste was nog het publiek, dat direct kritiekloos aan zijn lippen hing, en zelfs applaudiseerde (!) bij ieder 'feit' dat hij zomaar uit de lucht wist te plukken en waar bleek...
Maar ja, ik bleef nieuwsgierig. En nieuwsgierigheid leidt altijd wel tot tenminste iets waardevols. (Voila la premisse de çette blogue).
Ik googlede wat naar de naam, en stuitte op dit blog:
Blog ter bevordering van het logisch redeneren
Alwaar een aantal artikelen die verklaren hoe Mr DO (sprak Homer) zijn kunsten waar maakt, naast een hoop andere (lange(-dradige ?)) verhandelingen vol van gezond verstand.
Heeft wel wat verfrissends, dit schrijfsel. Heb er proberen achter te komen wie de persoon erachter is, maar ben daar helaas niet in geslaagd. verder dan dat de auteur zich 'Logates' noemt (leuk maakwoord...) kwamik niet.
Jammer. Maar wat er te lezen valt lijkt me zeker niet uit de lucht gegrepen. In het korte lijstje links dat natuurlijk in geen blog mag ontbreken, staat op de tweede plaats de site van James Randi, de beroemde goochelaar/illusionist die al jaren ten strijde trekt tegen vakgenoten die doen alsof ze 'the real deal' zijn, ipv gewoon gezellig te doen. Dat lijkt me een aanbeveling.


Meer uitleg over wat niet deugt: UKsceptics, en nog een uitgebreide analyse van een aantal staaltjes: Bad Psychics

1 opmerking:

  1. Succes met je blog! Ik kom zeker terug om mieuwe artikelen te lezen.

    Groet,
    Logates

    BeantwoordenVerwijderen