zondag 28 juni 2009

Die gok valt wel mee, maar die bril...

Normaal gesproken heb ik het niet op mode-programma's, en al helemaal niet op make-overs. Maar er is een uitzondering. "Gok's Fashion Fix" is heeel anders. Gok is een 30-ish ietwat nichterige stylist, die Vrouwen opnieuw aankleedt.
Het verschil zit hem ten eerste in de onwapenende manier waarop hij met de Dame's omgaat, een beetje 'beste vriendin' -achtig, en zodoende kan hij alles zeggen zonder te kwetsen. Hij duikt in hun kast met lompen en gooit alles wat niet kan in een recycle-zak (met toe-/ in-stemming van het slachtoffer). Eerste punt binnen. Niet weg, recycled. Dan gaat'ie uit winkelen, en hier verdient hij al direct z'n tweede punt: de kleren komen uit gewone 'lowstreetshops' (dus C&A, Marks & Spencers, etc etc) en tweede-hands winkels en kosten dus weinig.
En nu komt het: tegelijkertijd gaat een andere stylist uit winkelen bij de Dior's, de Guchi's enz enz. Gok geeft hooguit 2-300 pond uit voor een hele garderobe waarin alles met alles te combineren is, de anderspendeert duizenden euro's aan gebakken lucht. Derde punt binnen.

Dan kleedt hij de Dame aan zonder dat ze in de spiegel mag kijken. Vervolgens mag ze zich om draaien, en ze moeten bijna altijd huilen... Zoooo lief.... En dan knuffelt'ie ze eventjes en trekt ze nog een aantal andere pakjes aan, het een nog mooier dan het andere, hele gewone kleren die de betreffende Dame zeker tien keer zo mooi maken als ze was. Zooo knap. Vier punten en tellende.

Uiteindelijk volgt een modeshow met mannequins in zijn kleren en een groep in de dure kleren, zonder te zeggen wat wat is. Dan mag het publiek (en de Dame meen ik ook, of ze krijgt het allemaal, weet ik niet precies, zo goed kijk ik nou ook weer niet; ik heb meer te doen) kiezen. Ze kiezen eigenlijk altijd voor Gok, en dat is niet verbazingwekkend. We zijn nu bij vijf, maar ik vind dat de Tien al ruimschoots binnen is, zeker als je ziet dat zijn Dames geen popperige twen-tutjes zijn met maatje 36, maar échte vrouwen van alle leeftijden, met of zonder weelderige rondingen. Moet je tenminste één keer zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten