donderdag 18 juni 2009

Gebaar

let op: links zijn dood (behalve woordenboekpagina), zal ze nog bijwerken.


Bij het zoeken naar een woordenboek Russisch (ik wil weten wat het woord Zvezda betekent, kweet het dus nog niet, wie helpt ?) stuitte ik op de http://woordenboek.pagina.nl/ , erg handig (staat nu ook bij 'opzoeken' in de linklijst); een enorme lijst online-woordenboeken, at your service.

Via deze lijst kwam ik ook op een prachtig woordenboek gebarentaal. Heel uitgebreid, met duidelijke plaatjes: http://www.effathaguyot.nl/index.php?sid=79 . Ga maar kijken, het staat op een site voor doven en slechthorenden: allerlei nieuws over en voor d. & s.h.

Op deze site kun je ook een gebarentaal-alfabet downloaden als font (lettertype dus, om mee te schrijven op de pc: is dat niet cool ?). http://www.effathaguyot.nl/fonts/ Om het te downloaden klik je op de handjes, dan krijg je ze alle vier tegelijk in een zelfuitpakkend bestand. Hier staat ook een uitgebreide handleiding hoe je ze installeerd op je computer, is heel simpel.

Als je dat gedaan hebt kun je dus typen in gebarentaal met je favoriete text-verwerker (Word, of Wordpad als je geen word oid hebt. Wordpad is op iedere windows-pc beschikbaar, kijk in start-menu bij Bureau-accesoires). Dit is natuurlijk wel een hele goeie manier om het gebaren-alfabet te leren ! (Deze link staat nu ook in de lijst bij 'Rekenaars').

Geen opmerkingen:

Een reactie posten