donderdag 18 juni 2009

Theory of Everything

The Elegant Universe: Pracht documentaire over string-theory en aanverwante zaken (theorie van alles), opgedeeld in drie afleveringen van een uur, ook weer in 8 hoofdstukken. Hapklare brokken dus, van de snijkant der nieuwe physica. Heel interessant, ook voor leken.

dit is maar één pagina in de enorme website van NOVA, je kent ze wel, documentaires die vaak op tv zijn, diverse zenders. Op de site kun je diverse bekijken, maar ze nemen internet oook heel serieus als medium, dus zijn er heel veel onderwerpen met prachtige, vaak interactieve pagina's, ieder een website op zich. GA KIJKEN !

PS: Niet alle programma's van NOVA (zie ook de link bij ´Televisie-Web/TV´) kun je afspelen wegens de auteursrechten buiten Amerika (deze gelukkig wel). Als je dat probleem hebt kun je een zogenaamde 'Free-Proxy' gebruiken: Een website in Amerika die je in staat stelt van daaruit met de website te verbinden. Zo denkt de site dat je in Amerika zit, en lukthet dus wel. Hoe dat precies werkt leg ik nog wel eens uit, maar als je ongeduldig bent suggereer ik 'free webproxy US'te googlen, dan kom je d'r wel na een paar keer klikken en proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten