dinsdag 15 maart 2011

eindelijk beschikbaar voor het Volk !

StarTrek, the Animated Series.  De vorige zin zou als je een trekkie bent voor zowel opwinding als bezorgdheid kunnen zorgen.  Opwinding is echter op zijn plaats.
  Weinig mensen weten van deze versie van ouderwetse Trek.  het is gemaakt na de originele serie (TOS=The Old/Original Series), lang voor The Next Generation.  Toen de dried seizoenen van TOS eenmaal af waren en er voorlopig geen vervolg in de beurs zat, werd er toch doorgewerkt aan scenario's en pogingen gedaan een nieuw seizoen te starten.  Uiteindelijk is toen gekozen een seizoen kortere tekenfilms te maken; stukken goedkoper.
  Ik zie je al huiveren... Het is inderdaad heeel goedkoop geproduceerd, erg houterig getekend, maarrrrr...  De stemmen zijn ... van de originele acteurs, en de scenario's uit de ondertussen rijke verzameling nieuwe ideeen, dus allemaal steengoed, en heus canon.
  Bovendien was er een groooot bijkomend voordeel, in deze tijd dat CGI nog niet bestond, en er zeker niet genoeg geld bij Trek was voor al te heftige decors en effecten (denk aan het ontstaan van de Beam-me-uop; er was toen geen geld om een shuttle-decor te bouwen en de animaties daarvoor te doen...).  In tekenfilm konden de Trekkers eindelijk scenario's verwerken met ideeen die practisch onuitvoerbaar waren met echte mensen en decors.
  Dus is er een rijke schakering aan waanzinnig wonderlijke Aliens en gebeurtenissen, alle grenzen van de fantasie zijn -binnen het Trek-Universum- verkend.  Iedere aflevering is een half uurtje, en absoluut de moeite waard.  Op de StaTrek website kun je de hele serie nu online bekijken.  Je zult geen spijt hebben: TAS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten