zaterdag 10 december 2011


By Mat Kaplan. The good folks behind the SLOOH Space Camera have made their webcast of Saturday's eclipse available to us. Live coverage will begin at 1300 UTC on January 10. That's 0800 EST and 0500 PST. SLOOH will rely on images from telescopes based around the planet. Enjoy the show!  (click the picture to go to the website with the webcast)
  Hoeven we'm hier aan deze kant van de oceaan Tóch niet te missen!!! Vanaf 14:00 dus.
PS je kunt dus nog wel het staartje van de verduistering zien bij ons: zodra de Zon onder is komt ze op. En dat is ook al volop
de moeite waard, sterker nog, half verduisterd (en dan schijnbaar gigantisch zo laag aan de horizon) is eigenlijk bijna nog mooier dan heel, je ziet werkelijk een bol ipv een schijf!
 
  De Zon gaat onder om half-vijf, dan zit Maan nog zeker half in de kernschaduw; pas om 17:20 is ze daar volledig uit; nog steeds in de bijschaduw dan, komt daar pas helemaal uit om 18:30.
Het valt dus eigenlijk reuze mee met het 'missen' van deze verduisering voor ons! Maar goed dat we aan de oostkust wonen, wat een mazzel... 
Alle details:
Totale maansverduistering op 10 december 2011 - De sterrenhemel voor Nederland en België

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen